D1 - climax wordt zorgvuldig opgebouwd

Arcen, 6 april 2024
AV Flash D1- ActiveRooy D1   3-2
Setstanden: 22-25, 25-20, 25-15, 17-25 en 15-4

Dames maken het zichzelf niet gemakkelijk

Op 6 april speelden de dames van ActiveRooy in Arcen tegen het eerste team van AV Flash. Winst zou het kampioenschap een aardige stap dichterbij brengen.

De Venrayse ploeg zit met een goede verdediging achter het blok en Marjan Demarteau valt sterk aan op de middenpositie. ActiveRooy neemt de leiding en staat voor met 20-15. Na een aantal onverwachte ballen van Flash pakken de gasten alsnog de set met een verschil van drie punten.

In de tweede set is het bij 14-14 nog gelijk. ActiveRooy maakt helaas meer fouten en Flash loopt uit. Flash weet de rally's goed af te maken en wint de tweede set met 25-20.

In de derde set weet Flash te imponeren met veel servicedruk. Ondanks sterke smashes van Pien Pelders en Mette van den Bekerom, verliezen de meiden uit Venray de set met 25-15. De meiden laten hun hoofden niet hangen en komen de vierde set overtuigend terug. 

Ellen Ruhe scoort met haar stabiele service en in het veld is veel meer enthousiasme te horen bij de dames van ActiveRooy.

De laatste en beslissende set begint slecht voor ActiveRooy. De punten worden niet afgemaakt en er worden veel persoonlijke fouten gemaakt. Flash speelt ontspannen en weet met weinig moeite de vijfde set binnen te harken. ActiveRooy geeft de set weg met 15-4.

Volgende week spelen de Venrayse meiden hun laatste en beslissende competitiewedstrijd. Eindigen ze als eerste in de poule...of kost de spanning hen de kop en eindigen ze tweede? ActiveRooy D1 tegen Olsredlem D3, te zien op 13 april om 16:00u in de Wetteling, Venray.

D1-Manon Staal