Sportief mixtoernooi 2021

Het seizoen 2020-2021 zal de boeken ingaan als een vreemd en verloren seizoen. Door de maatregelen rondom de aanhoudende corona pandemie werd het seizoen al vroeg stopgezet om vervolgens niet meer uitgespeeld te worden. Gelukkig kon het mixtoernooi wél doorgang vinden.

We waren het al bijna vergeten, het traditionele mixtoernooi. Zo zie je maar weer hoe belangrijk de momenten na een training in de kantine kunnen zijn. Onder het genot van een verkoelend drankje na de inspanningen van de volleybaltraining drong een paar weken geleden het besef door dat het traditionele mixtoernooi georganiseerd kon worden. Met de versoepelingen van de corona maatregelen was die mogelijkheid weer ontstaan. Erik Broeren, lid van heren 1 en kersvers bestuurslid, mobiliseerde in no time zijn teamgenoten om het mixtoernooi 2021 te organiseren.

Donderdag 15 juli 2021 werd in een benauwd warme Wetteling het mixtoernooi gespeeld. Het was tijdens de natste zomerdagen sinds mensenheugenis. Water lekte domweg van het dak op de sportvloer waardoor het zaak was regelmatig de plasjes op te vegen. Gelukkig gebeurde er geen ongelukken met vervelende blessures tot gevolg. We mochten niet mopperen. Op hetzelfde moment waren op andere plekken in Limburg mensen bezig te evacueren. Het oprukkende water leidde namelijk tot grote problemen door de aanhoudende regen van de voorgaande week.  

Ondanks de korte voorbereidingstijd hadden zich genoeg leden aangemeld om in zeven teams een toernooi af te werken. Ik wedstrijdjes van 12 minuten speelde elke team, bestaande uit een mix van jeugd- en seniorenspelers, een wedstrijdje tegen alle andere teams. Na afloop bedankte Erik iedereen hartelijk voor de deelname en mocht Rik Wienen tot de prijsuitreiking overgaan. Zijn inspirerende woorden onderstreepten nog maar eens het belang van het meedoen aan dit toernooi wat louter winnaars kent. De meest fortuinlijke winnaars mochten in ieder geval een vlaai uit handen van Rik ontvangen.

Rik Wienen overhandigt de vlaai aan de winnaars van het mixtoernooi 2021 

Aansluitend richtte Hanny namens het bestuur het woord aan Simone van den Bekerom die te kennen had gegeven te stoppen met haar werk voor de TC. Heel jammer natuurlijk, maar met haar grote staat van dienst voor de vereniging was een dik dank je wel, vergezeld door een mooie bos bloemen, op zijn plaats. Simone maakte van de gelegenheid gebruik om de leden aan te sporen om zich ook in te zetten voor de club. Vooral de jeugdleden maakte ze duidelijk dat je nooit te jong bent om iets te doen, ook al denk je dat je het niet kunt. Ieders inzet is waardevol. 

Simone ontvangt een bloemetje voor haar verdiensten.

 

Vervolgens was het tijd om even verkoeling in de kantine te zoeken. Het werd een korte pauze, want de senioren zetten het toernooi nog even voort.
Na de break werden de senioren verdeeld over 5 teams van 3 personen. Ook nu weer werd er tegen elk team gespeeld. Ditmaal leken sommige spelers wat fanatieker dan voor de break. Misschien dat familierelaties een rol speelden?
Na een klein uur spelen waren de punten verdeeld. Grote winnaar van de avond was toch wel Janneke Gooren die andermaal met haar team een vlaai in ontvangst mocht nemen. 

Janneke staat trots met de vlaai in handen tussen teamgenoten Henk en Tjerk

Snel werd de hal opgeruimd en werd het toernooi gezellig afgesloten in sportcafé de Wetteling. En ook hier weer ontstond de inspiratie onder het genot van een verkoelend drankje. Volgend seizoen sluiten we opnieuw af met een mixtoernooi en de organisatie is dan opnieuw in handen van heren 1.

 

Bekijk alle foto's van het mixtoernooi 2021