Uitstekende start van 2024

Met enkele weken van gezelligheid werd het jaar 2023 door velen rustig afgesloten. Gelukkig werd de leden van ActiveRooy een sportief oliebollentoernooi in het vooruitzicht gesteld. Het kerstdiner en de oliebollen met oud en nieuw konden daarom zonder al te veel schuldgevoel verorberd worden.

Spreken we nu van een oude of een nieuwe traditie?! Feit is dat er na lange tijd weer eens een oliebollentoernooi werd georganiseerd. Om het nieuwe jaar 2024 goed in te luiden pakte Jessica van dames 1 samen met Jet en Anouk van dames 2 de handschoen op om een leuk en gezellig toernooitje op poten te zetten.
Donderdag 11 januari vormde sporthal de Wetteling het vertrouwde toneel voor de sportieve clash tussen spelers van alle geledingen van de club.

De jongste leden van het CMV vielen meteen aan het begin van de avond met hun neus in de spreekwoordelijke boter. Om half zes trapten zij het toernooi af met een partijtje frietjes eten.  In de kantine werden de tafels afgedekt met plastic waarop de frietjes voor het grijpen lagen. Met lekkere ranja erbij lieten de kids het zich goed smaken.
Aansluitend stapten ze goed gevuld de zaal binnen om onder begeleiding van Jasmijn, Jessie, José en Tjerk hun wedstrijdjes te spelen. Gelukkig lagen de frietjes niet te zwaar op de maag, want er werd vol overgave gevolleybald. Grote hilariteit ontstond toen een weggetrapte bal pardoes het hoofd van een onschuldige speler van de heren raakte. Helaas is er geen foto of andere opname beschikbaar om het moment nog eens terug te halen.

Voor het tweede bedrijf van de avond meldden de jeugdleden, senioren en recreanten zich voor de start om 19.00 u. Na een welkomstwoord van Jessica begon het toernooi onder deskundige begeleiding van Simone van den Bekerom. Erelid Piet Hoex was van de partij om te genieten van de verrichtingen van zijn kleindochter.

In de pauze werd jammerlijk duidelijk dat het oliebollentoernooi zijn/haar naam niet helemaal zou waarmaken. Er waren geen oliebollen meer te krijgen… Maar goed, Jessica laat zich niet snel uit het veld slaan en zorgde ervoor dat er een smakelijke vervanging geserveerd werd. Dat bleken kleine bolletjes te zijn, ook uit het vet! Zo kreeg iedereen toch weer een verdiende portie binnen.
De winnaar van het tweede bedrijf kreeg een vlaai uitgereikt wat leidde tot blije gezichten. Vervolgens werd een andere traditie in ere hersteld. De Piet-Hoex-trofee voor het meest verdienstelijke team werd uitgereikt. Ditmaal aan dames 1 die zich het afgelopen jaar op een positieve manier wisten te onderscheiden. Niet alleen met sportieve prestaties, maar ook door op meerdere momenten vrijwilligerstaken op te pakken. De trofee was daarmee dik verdiend!

 

Na een korte pauze en verkoelend drankje werd het tijd voor het derde toernooideel van de avond waar de senioren en recreanten met elkaar de strijd aanbonden. In een nieuwe mix van spelers betraden de teams andermaal de arena. Elk team speelde nog vier potjes voordat de winnaars bekend werden. Sponsor Rob Elens zag zijn deelname beloond met zijn team. Daar zagen we bekende gezichten terug voor andermaal een lekkere vlaai. Tja, niet alleen de CMV leden vielen deze avond met hun neus in de smakelijke boter!

Met een gezellige afsluiting in de kantine kwam het oliebollen-of-was-het-toch-bitterballentoernooi ten einde. We kijken uit naar de volgende editie. Voor nu, met bijzondere dank aan Jessica!

Bekijk hier alle foto's